Vágólapra másolva!
Váncza István ezüstérmet nyert a kötöttfogásúak 67 kilogrammos kategóriájában vasárnap a budapesti birkózó Európa-bajnokságon.

Az FTC sportolója szombaton nagyszerű teljesítménnyel menetelt, első három meccsét idő előtt lezárta, majd az esti elődöntőben örmény riválisát 4-2-re győzte le. A vasárnapi fináléban a török Murat Firattal küzdött meg és óriási csata végén 3-1-re veszített.

A 22 éves sportoló a magyar kötöttfogású válogatott második érmét szerezte a szombaton harmadik Vitek Dáriusz (130 kg) után, egyúttal övé összességében a hetedik magyar dobogós hely a kontinensviadalon.

Váncza István ezüstérmes lett a birkózó-Eb-n Forrás: MTI/Kovács Anikó

A szabadfogású Muszukajev Iszmail (65 kg) diadalmaskodott, Bajcajev Vlagyiszlav (97 kg) pedig második lett. Vitek mellett pedig a szabadfogású Ligeti Dániel (125 kg), illetve Nagy Bernadett (76 kg) és Dollák Tamara (57 kg) a dobogó alsó fokára állhatott fel.

A zárónapi helyosztók során még két hazai birkózó lép szőnyegre. Előbb Fritsch Róbert a 72 kilogramm fináléjában a georgiai Shmagi Bolkvadze ellen, végül pedig a 82 kilós Lévai Tamás zárja a sort a moldovai Mihail Bradu elleni bronzcsatában. Korábban Torba Erik (60 kg) ötödik helyen végzett.