Tóth Krisztián bronzérmes az antalyai cselgáncs Grand Slam-versenyen

TÓTH Krisztián
Tóth Krisztián gyönyörű válldobással nyert
Vágólapra másolva!
A 90 kilogrammos Tóth Krisztián bronzérmet nyert vasárnap a cselgáncsozók World Tour-sorozatának antalyai Grand Slam-versenyén.

Az MTK Budapest olimpiai harmadikja első meccsén vazaarival vezetett Mattias Kuusik ellen, amikor az észtet harmadik intéssel leléptették, majd a hosszabbítás negyedik percében leszorítással verte a spanyol Tristani Mosakhlishili Mamalashvilit. A negyeddöntőben intésekkel kikapott a kubai Ivan Felipe Silva Moralestől, majd a vigaszágon ugyanígy járt ellene az izraeli Li Kochman. Tóth bronzmérkőzése sem hozott értékelt akciót, mígnem a bíró passzivitás miatt leléptette a holland Jesper Sminket, így a világbajnoki ezüstérmes magyar szerezte meg a harmadik helyet.

A +100 kilós Sipőcz Richárd három győzelemmel és egy vereséggel ugyancsak eljutott a bronzcsatáig, ám ott kikapott a kubai Andy Grandától. Így a Széchenyi Egyetem SE dzsúdósa ötödik lett.

A pénteki nyitányon Pupp Réka (52 kg) aranyérmet nyert, majd szombaton Özbas Szofi (63) második lett a törökországi viadalon.