Társoldalunk:

Súlyosabb büntetésekre számíthatnak a pályán dühöngő teniszezők

2022.04.05. 13:50

A Professzionális Teniszezők Szövetsége (ATP) közölte, hogy a jövőben súlyosabb büntetést fognak kapni azok a teniszezők, akik agresszív magatartást tanúsítanak a pályán.

Az ATP azt mondta a játékosoknak, hogy felülvizsgálják a súlyos szabálysértések és a visszaesések esetén kiszabott büntetéseket is.

Az ausztrálok botrányhőse, Nick Kyrgios összesen 60 ezer dolláros pénzbírságot kapott az Indian Wellsben és a miami tenisztornán bemutatott őrjöngése után. A nagyobb sztárok közül a németek olimpiai bajnokát, Alexander Zverevet azért zárták ki az acapulcói versenyről, mert támadólag lépett fel a bíróval szemben, ám a teniszező csak felfüggesztett büntetésben részesült, amit akkor "aktiválnak", ha újra elfogadhatatlanul viselkedik a pályán.

Nick Kyrgios legutóbb a miami tenisztornán okozott botránytForrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Matthew Stockman

Az ATP álláspontja szerint ezek az incidensek sötét fényt vetnek a sportágra.

"A jövőben sokkal szigorúbb büntetésekre számíthatnak azok, akik megsértik a viselkedési kódexben előírtakat. A kódex és a fegyelmi eljárás felülvizsgálatát is megkezdjük annak érdekében, hogy az megfelelő és naprakész szankciókat írjon elő a súlyos jogsértések és a visszaesők esetén" - adta hírül az ATP.

Forrás