Vágólapra másolva!
Százhúszezer dollárért kelt el egy kaliforniai árverésen Harrison Dillard amerikai sprinter aranyérme, amelyet az 1948-as londoni olimpián a férfi 100 méter megnyeréséért kapott.

A medált a négyszeres olimpiai bajnok lánya bocsátotta aukcióra - írta az insidethegames.biz oldal.

A portál beszámolójában felidézte, hogy a Wembley salakos pályáján rendezett döntőben az amerikai vágtázó rosszul rajtolt, de a hajrában megelőzte honfitársát, Barney Ewellt és a panamai Lloyd LaBeach-et.

Dillard a londoni játékokon a 4x100 méteres váltóval is aranyat nyert, az 1952-es helsinki olimpián pedig 110 méteres gátfutásban diadalmaskodott, és tagja volt a győztes váltónak is.

A kiváló atléta 2019-ben, 96 évesen halt meg.

Harrison Dillard négyszer lett olimpiai bajnok Forrás: AFP/-

A Newport Beach tengerparti negyedében, Corona del Marban megrendezett aukción más sportrelikviák is kalapács alá kerültek.

Egy ezüstérmet például, amely a modern kor első olimpiáján, az 1896-os athéni játékokon lelt gazdára, 80 ezer dollárért adtak el.

Az akkori olimpia győztesei még nem arany-, hanem ezüstérmet kaptak, a második helyért pedig bronzérem járt. Egy, az 1992-es albertville-i téli játékokról származó olimpiai fáklyáért 65 ezer dollárt fizettek - írta a portál.