Vágólapra másolva!
Gálfi Dalma kikapott, ezzel a magyar női teniszválogatott a két egyesmérkőzést követően 1-1-re áll Szerbia ellen a Billie Jean King Kupa euroafrikai zóna I-es csoportjának antalyai tornáján, és a párosok mérkőzése dönt majd az összecsapásról.

Babos Csaba kapitány előzetesen úgy vélekedett, hogy a továbbjutásról döntő párharc következik a törökországi versenyen, mivel az A csoport két százszázalékos csapata csap össze. A magyarok korábban 2-1-re verték a házigazdákat, majd 3-0-ra a dánokat, míg a szerdán szabadnapos szerbek 2-1-gyel bizonyultak jobbnak a dánoknál és az észteknél is.

Az ellenfél legjobbja Aleksandra Krunic volt, aki 117. a világranglistán, de volt már 39. is, és eddig nem vesztett meccset Antalyában. Igaz, előzetesen gyenge szezonmérleggel rendelkezett, mivel tíz meccséből csak kettőt tudott megnyerni. A magyar-szerb összecsapás első felvonásán Jani Réka (140.) és Lola Radivojevic (1503.) találkozott, előbbi három játszmát követően bizonyult jobbnak.

Gálfi Dalma kikapott Forrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Helge Prang

A folytatásban Gálfi (92.) és Krunic találkozott, és az első játszmában 4:4-ig mindkét játékos hozta a szervajátékát.

Aztán a szerbnek összejött a brék, adogatógémjét követően pedig szettelőnyhöz jutott.

A második felvonás Krunic újabb brékjével indult, majd 3:1-es előnyét követően ismét elvette Gálfi szervagémjét, és simán hozta a meccset, amely 1 óra 36 percig tartott.

A párosoknál magyar részről Bondár Anna (72.) és Udvardy Panna (82.) lép pályára, az ellenfélnél Krunic és Dejana Radanovic (435.) szerepel.

A korábban Fed Kupa néven ismert csapatversenyben a párharcok két egyes és egy páros mérkőzésből állnak, az összeállításokat mindig aznap kell megadni, de a páros meccs előtt van lehetőség a változtatásra az eredmény függvényében. Az antalyai viadalon a két csoport győztese közvetlenül bejut a novemberi rájátszásba, míg a második helyezettek egy újabb találkozón döntik el a harmadik továbbjutó hely sorsát. Az év végi rájátszás győztesei - amelyben az idei kvalifikáció kilenc vesztese mellett mindhárom zóna legjobb három helyezettje szerepelhet - jövőre a nagydöntőbe jutásért játszhatnak majd.

Antalyában az ötcsapatos A csoportban a magyarok még az észtekkel játszanak a folytatásban, a szerbek a házigazda törökökkel találkoznak. A B csoportban hat válogatott szerepel.

Eredmény, A csoport, 3. forduló:

Magyarország-Szerbia - állás az második egyes után 1-1

Gálfi Dalma-Aleksandra Krunic 4:6, 2:6
korábban:
Jani Réka-Lola Radivojevic 6:1, 6:7 (2-7), 6:3