Vágólapra másolva!
A világ egyik legrangosabb kerékpárversenyéhez, a Paris-Roubaix-hoz sajnos a defektek és az akkora bukások is beletartoznak, mint amilyenben Yves Lampaertnek volt része.

A vasárnapi egynapos viadal egyik kockaköves szakaszán a belga bringás az út mellett tapsoló szurkoló kezében esett el. A felvételen jól látszódik, hogy a rajongó végtagja bőven belóg a kerékpáros útjába, így a felelősség maximálisan őt terheli a balesetért.

Lampaert elveszítette az uralmat a kerékpárja felett és hatalmasat repülve csapódott a földbe. A 31 éves versenyző végül a 10. helyen ért célba, ami ezt a bukást figyelembe véve több mint bravúr.

Az Észak Poklaként is ismert észak-franciaországi versenyen - amely az öt legnagyobb egynapos viadal, a Monumentumok egyike - 257,2 kilométeres táv várt a mezőnyre, benne harminc, összesen 54,8 kilométer hosszú macskaköves szektorral.

Az igencsak látványos megmérettetésen ezúttal elmaradt a Mathieu van der Poel - Wout Van Aert párharc újabb fejezete. Mindkettejüket meglepte a holland holland Dylan van Baarle, aki majdnem két perces előnnyel óriási győzelmet aratott.