Vágólapra másolva!
Három magyar kerékpáros is ott van a Tour of the Alps mezőnyében. Közülük az 1. szakaszon Valter Attila kezdte a legjobban a többnapos versenyt.

A tavalyi Giro d'Italián három napig a rózsaszínű trikót is magára vevő fiatal kerékpáros a 17. helyen zárta az első szakaszt a 118 fős mezőnyben.

Ami a helyezésnél is fontosabb, hogy benne volt abban az üldözőcsoportban, amelyik ugyan nem tudta utolérni a szökésből az etapot megnyerő Geoffrey Bouchard-t, de lemaradása alig 5 másodperc volt, ami az időjóváírások miatt 15 másodpercre módosult.

A Groupama-FDJ bringása mellett két Kométa Cycling Teamben versenyző honfitársunk is elindulhatott a hétfőtől péntekig tartó megmérettetésen. Közülük Fetter Erik szerepelt jobban az első, 161 kilométeres szakaszon.

A 22 éves tehetség a 39 másodperces hátrányból a 42. helyről várhatja a folytatást. A 79. pozícióban lévő Dina Márton lemaradása majdnem tíz perc volt, így ő akár már a keddi, 2. szakaszon megpróbálkozhat majd egy szökéssel az Alpok vonulatai között.