Társoldalunk:

Árván maradt a meggyilkolt hosszútávfutó hatéves gyereke

2022.04.22. 09:55

A kenyai Iten városában fél év alatt már a második női atlétát gyilkolták meg. Damaris Muthee Mutu ígéretes karrier előtt állt, és ráadásul egy 6 éves gyermek édesanyja is volt.

A kenyai rendőrség hajtóvadászatot indított az etióp Koki Fai ellen, miután szintén atléta barátnőjét holtan találták a kenyai hosszútávfutók központjaként ismert Iten városában. A kenyai születésű, de bahreini színekben versenyző 28 éves Damaris Muthee Mutua holttestére kedden találtak rá - derült ki a BBC oldaláról.

Megölték a futótForrás: BBC.com

A gyanú szerint barátja, az etióp Koki Fai lehetett a gyilkosság elkövetője, aki valószínűleg már elhagyta az országot.

A gyanúsított felhívta egy barátját, akivel együtt edzett, és közölte vele, hogy megölte a barátnőjét, a holttest pedig a házban vannyilatkozta Tom Makori rendőrfőnök.

Egy hatéves gyermeket hagyott hátraForrás: --Christine Kambula


Le vagyunk sújtva. Egy hat éves gyermek gyászolja az anyját - mondta el Mutua apósa, Josephat Ngila Ndeti. Mutua 2010-ben bronzérmet szerzett az ifjúsági olimpián. Mutua egy éven belül ő a második női sportoló, akit Itenben öltek meg. Tavaly októberben Agnes Tiropot, a 10 kilométeres futás női világrekorderét találták holtan otthonában. A gyilkossággal az élettársát vádolják, aki azóta is tagadja a gyilkosságot.