Társoldalunk:

Djokovic játszmahátrányból jutott döntőbe a belgrádi tenisztornán

2022.04.23. 16:36

A világelső Novak Djokovic bejutott a döntőbe az 534 ezer euró (200 millió forint) összdíjazású belgrádi salakpályás férfi tenisztornán, ahol az orosz Andrej Rubljov lesz az ellenfele.

Djokovic szombaton a torna első elődöntőjében játszmahátrányból múlta felül a harmadikként kiemelt orosz Karen Hacsanovot. Az összecsapás első gémjében a szerb saját adogatójátékát veszítette el, amelyből aztán ellenfele a kiegyenlített folytatás lezárásaként szettelőnyhöz jutott. A második és harmadik játszma viszont már egyoldalú küzdelmet hozott, amelyben Djokovic két-két alkalommal brékelt, miközben saját szervagémjeit kivétel nélkül hozta.

A találkozó 2 óráig tartott. Djokovic 2009 és 2011 után harmadszor nyerhet szülővárosában.

A másodikként kiemelt orosz Andrej Rubljov lesz majd a szerb sztár ellenfele a döntőben, aki a torna második elődöntőjében két játszmában bizonyult jobbnak a hatodikként kiemelt olasz Fabio Fognininál. A váratlanul sima találkozó 1 óra 3 percig tartott.

A döntős ellenfelek másodszor találkoznak egymással, tavaly a szerb magabiztosan kerekedett az idén már két trófeát begyűjtő orosz fölé.

Eredmények, elődöntő:
Rubljov (orosz, 2.)-Fognini (olasz, 6.) 6:2, 6:2
Djokovic (szerb, 1.)-Hacsanov (orosz, 3.) 4:6, 6:1, 6:2