Társoldalunk:

Az olimpia bajnok kardvívó Szilágyi Áront a Szerencsejáték Zrt. segítheti újabb érmeket nyerni

2022.04.26. 11:53

Együttműködési megállapodást írt alá a Szerencsejáték Zrt. és a háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar kardvívó Szilágyi Áron. A nemzeti lottótársaság a következő három évben segíti az olimpikon sikeres felkészülését a világversenyekre. 

2022 áprilisában minden idők egyik legsikeresebb magyar sportolójával lép stratégiai együttműködésre a nemzeti lottótársaság. A tavaly az Év sportolójának választott bajnok emellett a fogyatékossággal élő gyermekek integrációját elősegítő területen is szerepet vállal majd. A partnerség részleteit Larus Étterem és Rendezvényközpontban tartott sajtótájékoztatón ismertették a sajtó képviselőivel.

A versenysport támogatásának kiemelt szerepe van a nemzeti lottótársaságnál. Fontos, hogy a hazai sportélet fejlődését mi is elősegítsük, és hozzájáruljunk a hazai élsport eredményességéhez - mondta dr. Bozóky Alex, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója. A nemzeti lottótársaság vezérigazgatója szerint a pandémia kihívások elé állította őket, de felgyorsították a fejlesztéseiket, és új termékeket is be tudtak vezetni.

A sajtóeseményen jelentették be a megállapodás részleteitFotó: Hirling Bálint - Origo

A vállalat árbevétele csúcsot döntött, és ennek a felét a sportfogadásból érte el a cég. Dr. Bozóky Alex elmondása szerint további növekedésre számítanak, főleg az e-sport fogadások népszerűsége és az évvégi labdarúgó-világbajnokság miatt. A győzelem fejben dől el, ez az élet bármely más szegmensére igaz. A sikerhez alázatottság, munka, és magabiztosság szükséges, és ezek olyan értékek, amiket Áron is képvisel - mondta el a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója a háromszoros olimpiai bajnokkal való megállapodás alapértékeivel kapcsolatban.
Büszkék vagyunk arra, hogy egy igazi példakép, élsportoló, és sportági szakvezető csatlakozik a nemzeti lottótársaság csapatához, és támogatja céljainkat a fogyatékossággal élő gyermekek beilleszkedésének elősegítésében - mondta el dr. Bozóky Alex. 2021-ben a Tokióban rendezett nyári olimpiai játékokon kard egyéniben harmadik olimpiai aranyérmét szerezte meg a magyar kardvívó, ami egyedülálló a sportág történetében. Szilágyi Áron szerepet vállal a Tippmix sportfogadási termék népszerűsítésében, valamint aktívan részt vesz a "Tarts velünk egy akadálymentes jövőért" elnevezésű, a fogyatékossággal élők társadalmi és munkaerőpiaci integrációját segítő programjában is. A Szerencsejáték Zrt. bízik benne, hogy az olimpiáig tartó időszakban a nyugodt felkészülés egyik támpillére lehet a magyar olimpiai bajnok számára.

A háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron a magyar vívósport meghatározó alakjaForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A sajtóesemény moderátora, Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója ezután a 32 éves sportolót kérdezte, aki tizenöt évvel ezelőtt nyerte meg első világbajnoki aranyérmét, valamint tíz éve lett először olimpiai bajnok. Még mindig egy fiatal tehetségként gondolok magamra, és nagyon szeretem azt, amit csinálok. Fontos, hogy jól érezze magát az ember egy adott közegben, és ez az érzés nálam 9 éves koromtól megvan - árulta el Szilágyi Áron. A háromszoros olimpiai bajnok kardvívó kiemelte, hogy pályafutása alatt mindig igyekezett megújulni, új módszereket kitalálni. Az volt a lényeg, hogy mindig egy új Szilágyi Áronnal találkozzanak az ellenfelek - mondta el a bajnok az edzésmódszereivel kapcsolatban. A céljaival kapcsolatban is elárult pár dolgot. Az egyéni világbajnoki cím fontos nekem, és az idei, kairói világbajnokságra nagyon készülök. A csapat olimpiai bajnoki címet is szeretném megszerezni. Tokióban csak bronzéremig jutottunk a magyar kardválogatottal, de utólag annak is nagyon örültünk. Abban bízom, hogy a bronzérmet fényesebbre csiszoljuk a párizsi olimpiáig - mondta el Szilágyi Áron. A magyar sportoló eltökéltség mi sem jelzi jobban, mint, hogy a junior világbajnokságot is végigkövette, hogy időben fel tudjon készülni az új ellenfeleire.

Szilágyi Áron szerint fontos, hogy motiválják a szurkolókatFotó: Hirling Bálint - Origo

Szilágyi Áron a Magyar Érdemrend nagykeresztjét is megkapta korábban. Azt gondolom, hogy minden ilyen kitüntetés érzékelteti, hogy a sportolóknak milyen szerepük van a társadalomban. Nekünk motiválni kell a magyar szurkolókat, akik a tévé és a rádió előtt követik a versenyeinket, és a mi sikereink által töltődnek fel, még ha rövid időre is - nyilakozta a csapatban világbajnok kardvívó. A 32 éves sportoló nagy értéknek tartja a hűséget, mivel 9 éves kora óta tartozik a Vasas sportegyesületéhez.  A vivószakosztály elnökségén túl is szerepet vállaltam a klubnál ,és nagy örömmel tettem - mondt el Szilágyi Áron, aki emellett a Nemzetközi Vívószövetség sportolói bizottságának is a tagja. Adott már nekem annyit a magyar sport, hogy kötelességem visszaadni ezt - árulta el a sportvezetői szerepvállalásával kapcsolatban az olimpia bajnok kardvívó. Örültem hogy egy platformra kerültünk a Szerencsejáték Zrt-vel, és támogatják a felkészülésemet a következő három évben. Nincs olyan szurkoló aki ne ismerné a nemzeti lottótársaságot, és ne lett volna olyan szituáció, hogy meg akarta tippelni, ki lesz a győztes egy sporteseményen - mondta el Szilágyi Áron.

Szerencsejáték Zrt, Szilágyi Áron, sajtótájékoztató, szponzorFotó: Hirling Bálint - Origo

A világ-és Európa-bajnok magyar kardvívó nagyon fontosnak tartja a fogyatékosság felé való érzékenyítést a társadalomban. Felelősségünk, hogy megkönnyítsük az életüket, és integráljuk őket a társadalalomban, és ahol tudunk, segítsünk - mondta el Szilágyi Áron. A sajtóesemény végén Szilágyi Áron elárulta, hogy a Vasas labdarúgócsapatáért szorít, a külföldi csapatok közül pedig a Bayern München a kedvence. A jövőbe tekintő és tervező embernek tartom magam. Motivált vagyok a jó eredmények elérésében, és jópár évig szeretnék még a legmagasabb szinten teljesíteni - mondta végezetül a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó.