Vágólapra másolva!
Visszanyerte eszméletét a négyszeres világbajnok kerékpáros Amy Pieters, aki decemberben súlyos balesetet szenvedett Spanyolországban, és azóta mesterséges kómában tartották előbb az alicantei kórházban, majd Hollandiában.

A 30 éves, országúton egyszeres, pályán háromszoros vb-győztes kerekes csapata, az SD Worx a közösségi oldalán csütörtökön közölte, hogy Pieters

"már képes a non-verbális kommunikációra, felismeri az embereket, érti, amit mondanak neki, és egyre több feladatot képes ellátni".

Az SD Worx hozzátette, az orvosok azt még nem tudják megmondani, hogy Pietersnek az agysérülés következtében milyen további maradványtünetei lesznek.

Decemberi súlyos balesete után visszanyerte eszméletét a négyszeres világbajnok kerékpáros, Amy Pieters Forrás: ANP via AFP/Vincent Jannink

A kerékpáros decemberben edzés közben járt szerencsétlenül, a fejét ért sérülések olyan súlyosak voltak, hogy meg kellett műteni.

A kétszeres Európa-bajnok Pieters 2019-ben, 2020-ban és 2021-ben is megnyerte a madison versenyszámot a vb-n - Kirsten Wilddel -, a tavalyi, tokiói olimpián azonban lemaradt a dobogóról, duójuk negyedik lett.