Vágólapra másolva!
Pénteken este Budakalászon rendezte aktuális profi ökölvívó gáláját a New School Promotion, melynek főmérkőzését a veretlen Bacskai Balázs vívta az IBO szervezeti nemzetközi bajnoki övéért. A gálán debütált a hivatásosok között a 2021-es tokiói nyári olimpián a magyar ökölvívást egyedüliként képviselő Gálos Roland is.

Az esemény főmérkőzésén napjaink egyik legjobb magyar ökölvívója, 14 mérkőzés után még veretlen, az amatőrök között annak idején szintén olimpikon Bacskai Balázs lépett szorítóba a hozzá hasonlóan hibátlan hivatásos rekorddal rendelkező holland Xavier Kohlen ellen egy IBO nagyváltósúlyú nemzetközi bajnoki összecsapáson, számol be a gáláról a Profiboksz.hu szaklap.

Bacskai a 10 menetesre kiírt találkozót összességében kézben tartotta, Kohlen viszont nem adta olcsón magát, és szívósan, nagyot harcolva, több kritikus szituációt is átvészelve végig állta az akciódús ütközetet.

A záró gongot követően a pontozók kezébe került a döntés, ők pedig egyhangúan Bacskait látták jobbnak.

A budapesti bokszoló ezzel 15. profi mérkőzését követően is hibátlan rekorddal rendelkezik, bónuszként pedig begyűjtötte az eddig gazdátlan IBO övet is.

Bacskai Balázs továbbra is hibátlan a profik között Forrás: Csudai Sándor - Origo

A rendezvény programjában kapott lehetőséget a szintén nagyváltósúlyú Tóth László is, a soproni öklöző pedig 8 menetben, pontozással múlta felül a nicaraguai Pablo Mendozát.

Szintén kesztyűt húzott a gálán Kis Máté, a Szegediek nagyközépsúlyú reménységére pedig a horvát Bosko Misic várt a kötélnégyszögben. Kis már a 2. felvonásban leütötte riválisát, majd ugyan ez még kétszer megismétlődött a 3. etapban, utóbbi esetek után pedig a vezetőbíró le is léptette a horvát sportolót, és kihirdette Kis győzelmét.

Az eseményen debütált a profik között a korábbi olimpiai szereplő Gálos Roland, a nagypehelysúlyban szereplő bajai ökölvívó pedig 6 menetben, pontozással győzte le a moldovai Marius Colt.