Iszonyatos ütészáport zúdított egymásra a világ két legjobb női bokszolója - videó

Katie Taylor v Amanda Serrano GettyImageRank1 bestof topix Horizontal SPORT BOXING
NEW YORK, NEW YORK - APRIL 30: Katie Taylor of Ireland (black trunks) trades punches with Amanda Serrano of Puerto Rico (white trunks) for the World Lightweight Title fight at Madison Square Garden on April 30, 2022 in New York, New York. This bout marks the first women’s boxing fight to headline Madison Square Garden in the venue’s history. Taylor defeated Serrano on a judges decision. Sarah Stier/Getty Images/AFP (Photo by Sarah Stier / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A várt már-már öldöklő küzdelmet hozta napjaink két legjobb női ökölvívójának összecsapása, melynek végén az ír Katie Taylor megosztott pontozással győzte le a Puerto Rico-i Amanda Serranót.

A mérkőzést nyugodtan nevezhetjük történelmi jelentőségűnek, hiszen a legendás bokszmeccsek százainak otthont adó New York-i Madison Square Gardenben ez volt az első alkalom, hogy egy női összecsapás legyen a főmérkőzés. Másrészt pedig a két főszereplő is kiérdemelte, hogy itt szerepelhessen.

Az amatőrként a 2012-es londoni olimpián aranyérmes ír Katie Taylor négy szervezet, a WBC, a WBO, a WBA és az IBF vitathatatlan könnyűsúlyú világbajnokaként lépett ringbe, míg a 45 profi meccséből 42-t megnyerő Serrano az egyedüli ökölvívó a Földön, aki elmondhatja magáról, hogy hét súlycsoportban (nagylég-, harmat-, kispehely-, pehely-, nagypehely-, könnyűsúlyú-, illetve kisváltósúly) is világbajnoki övet tudott szerezni.

A Gardenben ennek megfelelően telt ház, 19 187 néző várta a csatát, akiknek nem is kellett csalódniuk, mert a két bajnok a várt heves küzdelemmel szórakoztatta őket, melynek a végén megosztott pontozással (96-93, 97-93, 93-96) Taylor megvédte címeit.

Az utolsó pillanatig folyt az elképesztő adok-kapok:

A statisztikák alapján egyébként Serrano indított jóval több ütést (624-375), viszont a találatok számában, különösen, ami a pontozók számára fontos erős ütéseket jelenti, már sokkal szorosabb volt az eredmény, ott csak 171-146 volt a kihívó előnye, azaz Taylor sokkal pontosabb volt. Serrano a tízmenetes küzdelem középső szakaszában többször közel járt a győzelemhez (az 5. menetben 45-14-re nyert a bevitt erős ütések számában), de Taylornak rendre a legjobbkor szólalt meg a gong. Az ír bajnoknő ugyanakkor jobban bírta a csata végét, és az utolsó három menetet dominálni tudta, ami döntőnek bizonyult a pontozóknál.