Vágólapra másolva!
A 90 kilogrammos Tóth Krisztián ötödik lett, míg a +100 kilogrammos Sipőcz Richárd szintén az ötödik helyen végzett a szófiai cselgáncs Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján.

Tóth Krisztián, az MTK olimpiai bronzérmese a harmadik helyért kiírt mérkőzésen a kétszeres Eb-harmadik azeri Mammadali Mehdijevvel szállt szembe, akivel 2017 óta hatszor találkozott, és 3-3-ra állt a meccsmérlege.

Az olimpiai bronzérmes Tóth Krisztián ezúttal nem állhatott dobogóra Forrás: AFP/Franck Fife

A hetedik csatában az egy fejjel magasabb ellenfél kezdeményezett többet, de a négyperces alapidő nem hozott értékelt akciót. Az aranypontig tartó hosszabbításban is rendre az azeri indított - bár ezek nem voltak igazán meggyőző próbálkozások -, és a bíró 3 perc 26 másodperc elteltével kiosztotta a harmadik intést is a vb-ezüstérmes magyarnak, ami már a leléptetést jelentette.

A 28 éves Tóth így egy ezüst és két bronz után ezúttal nem állhatott negyedszer is Eb-dobogóra.

Az élete első felnőtt Eb-elődöntőjében szereplő Sipőcz Richárdra a harmadik helyért kiírt mérkőzésen a holland Roy Meyer várt. A 30 éves rivális imponáló eredménysort mondhat magáénak, kétszer volt harmadik világbajnokágokon, Eb-n egy bronzot szerzett, a World Tour-sorozatban pedig 19-szer állhatott dobogóra.

A Széchenyi Egyetem SE dzsúdósa jobbára korosztályos kontinenstornákon vitézkedett eddig, WT-viadalokon két bronzot gyűjtött. Első összecsapásukon a 21 éves Sipőcz hasztalanul kereste a fogást hatalmas fizikumú ellenfelén, aki másfél perc elteltével egy belső combdobásra vazaarit kapott. A holland továbbra is aktívabb maradt, és bár kétszer intették kilépésért, végül ő ünnepelhetett.

A 11 fős magyar válogatott így Özbas Szofi (63) és Ungvári Attila (81) révén két bronzéremmel zárta az Eb-t.