Vágólapra másolva!
Fetter Erik lesz az EOLO-Kometa magyar kerékpárosa a pénteken Budapestről rajtoló Giro d'Italia országúti körversenyen.

Az olasz prokontinentális csapat hétfőn közösségi oldalán filmes szuperhősökké montírozva mutatta be nyolcas keretét, amelyben hét olasz mellett kapott helyet a 22 esztendős magyar időfutambajnok.

- fogalmazott Fetter.

Fetter Erik is indul az országúti körversenyen Fotó: Csudai Sándor - Origo

Célkitűzésként azt fogalmazta meg, hogy érjen célba a záró veronai időfutamon, azaz teljesítse a versenyt, mindezt úgy, hogy mindent megtegyen az épp aktuális napi csapattaktikáért. Elárulta: a második és harmadik héten vele is terveznek az EOLO-Kometánál.

- fejtette ki.

A háromheteseken Fetterhez hasonlóan ugyancsak debütáló Peák Barnabás (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux), valamint a harmadik Girójára készülő, az összetett éllovasát illető rózsaszín trikót tavaly három napig viselő Valter Attila (Groupama-FDJ) lesz még ott a mezőnyben a magyarok közül.

- fűzte hozzá Fetter.

Fetter Erik és Dina Márton bízik a jó szereplésben Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ezt megelőzően három magyar vett részt Grand Tour-viadalon: Bodrogi László hét háromhetesen szerepelt, Valter mellett tavaly Dina Márton (EOLO-Kometa) is indult, ő a jövő szerdán kezdődő Tour de Hongrie-ra készül.

A május 6-án rajtoló Giro első három szakaszát rendezik Magyarországon, amelyet korábban még egyik háromhetes verseny sem érintett. Egy álom válik valóra! Azt, hogy innen induljon a Giro d'Italia, már azóta dédelgetem, amióta itt élek Magyarországon, közel 30 éve" - idézte a csapat közleménye Giacomo Pedranzinit, az EOLO-Kometa egyik névadója, a kaposvári székhelyű Kométa húsipari vállalat ügyvezető igazgatóját, aki fontos szerepet vállalt a magyarországi Nagy Rajt létrejöttében. "Remélem, hogy minél többen megtapasztalják a közös szurkolás élményét ezekért a fantasztikus versenyzőkért."

A Giro d'Italia magyarországi szakaszai:

1. szakasz, május 6., péntek: Budapest-Visegrád, 195 km
2. szakasz, május 7., szombat: Budapest, 9,2 km, időfutam
3. szakasz, május 8., vasárnap: Kaposvár-Balatonfüred, 201 km