Patkányok és verések: Anglia legzordabb börtönébe került Boris Becker - képek

crime Horizontal, Wandsworth prison, börtön, Boris Becker
A view of Wandsworth prison in southwest London where WikiLeaks founder Julian Assange is believed to be held according to media reports on April 12, 2019. - Assange's seven-year hideout in Ecuador's London embassy ended dramatically on Thursday when police dragged the WikiLeaks founder out of the building into a waiting van. He was found guilty by a British court on Thursday of breaching his bail conditions in 2012 and faces a year in prison. (Photo by Niklas HALLE'N / AFP)
Vágólapra másolva!
A három wimbledoni egyéni teniszbajnoki címet szerzett 54 éves német exklasszist az ellene felhozott 24 közül négy vádpontban találta bűnösnek az angliai bíróság. Boris Becker két és fél éves büntetést kapott, amiért korábban, amikor csődeljárás indult ellene, két és fél millió fontnyi vagyont és kölcsönöket rejtett el a hatóságok elől, így elkerülve a fizetést. Angol beszámolók alapján Beckernek várhatóan a büntetése felét kell elzárva töltenie.

Az angol jog könyörtelen, ezért Boris Becker immár a wimbledoni teniszpálya Center Courtjától 3200 méter távolságban lévő sitten üldögél.

A 170 éves intézményben kőkemény bűnözők töltik büntetésüket, egyikük sincs biztonságban a szép számmal futkározó patkányoktól. És persze egymástól sem,

hiszen tavaly éves összesítésben csaknem 1300 alkalommal léptek közbe a smasszerek a véres verekedést megakadályozandó - írja a Bors.

Patkányok és verekedések, kőkemény helyre került Boris Becker Forrás: AFP/Niklas Halle'n

Az őrség idén napi átlag négyóránként tesz rendet. Nem csoda, hogy a kirívóan súlyosabb tett miatt elítélt foglyok kiakadnak, hiszen

22 órát töltenek celláikban. Egy átlagos rab napja reggel 7.45-kor kezdődik, akkor a konyhai munkára beosztottak, takarítással megbízottak elvonulnak dolgozni. Becker jelenleg egyedül tartózkodik a cellájában, ahol a toalettet nem takarja függöny.

Ez pár nap múlva kellemetlen lehet, mert cellatársat kap.

Beckernek nehéz pillanatai lehetnek a börtönben Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Frankhoermann/Sven Simon

Egykor homoszexualitása miatt itt bűnhődött Oscar Wilde, míg az öt évet ült Chris Atkinsontól tudjuk: bár a koszt jó, de a Wanno Anglia legzordabb börtöne.

Falai között pillanatnyi csend sincs, a rabok éjjel-nappal sírnak, énekelnek, üvöltenek, átkozódnak, káromkodnak...

Nehéz börtönélet vár a korábbi sztárteniszezőre a "Wannóban" Forrás: AFP/Niklas Halle'n

"Az első napon azzal fenyegetett a cellatársam, hogy

– mondta Atkinson.

Beckernek az lehet a mázlija, hogy ismert sportoló, márpedig a Wanno rabjai, őrei sportkedvelők. A napirendről ennyit: a 30 perces látogatást három nappal korábban kötelező bejelenteni,

a tisztálkodásnál résen kell lenni, ugyanis 86 cellára jut 6 tusoló.

A 170 éves intézményben kőkemény bűnözők töltik büntetésüket Forrás: AFP/Niklas Halle'n

"Akkor nem éri bántódás, ha állandóan leszegett fejjel jár, kerüli a rács mögötti kábítószeres klánnal való ütközést" – tanácsolja Atkinson.