Társoldalunk:

Megfosztották bajnoki övétől az életveszélyesen fogyasztó bokszolót

2022.05.05. 14:31

A WBO megfosztotta világbajnoki címétől John Riel Casimerót, aki rosszul időzített fogyasztás miatt kétszer egymás után sem tudott kiállni, hogy megvédje bajnoki övét.

Ahogy arra számítani lehetett azt követően, hogy egymás után két alkalommal is súlyproblémák miatt az utolsó pillanatban visszalépett (vagy éppen a helyi szövetség nem engedte ringbe lépni ugyanilyen okból kifolyólag) a jelenlegi ideiglenes bajnok Paul Butler elleni mérkőzéstől, a WBO szervezet megfosztotta világbajnoki címétől John Riel Casimerót, számol be a Profiboksz.hu szaklap. 

John Riel Casimero kihívottból kihívó lesz legközelebbForrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Michael Owens

A döntés egyben azt is jelenti, hogy az angol Butler automatikusan teljes jogú bajnokká válik, viszont a filippínó Casimero is „lőtávolban" marad, ugyanis a ranglista első helyére fog kerülni.

Ugyancsak a Profiboksz.hu írta meg korábban, hogy Casimero, miután nem tudta hozni a súlyát a Butler elleni meccsre, szaunázással próbálkoott, a Brit Szövetség szabályai szerint viszont az már tiltott eszköznek számít. A döntnökök úgy ítélték meg, hogy emiatt, illetve azért mert Casimero állítólag 3 nap alatt nem kevesebb, mint 10 fontot (kb. 5 kiló) adott le, a ajnok nyilvánvalóan veszélyeztette az egészségét, így letiltották a ütközetről. A történet előzménye, hogy a két bunyós már tavaly decemberben összecsapott volna Dubaiban, Casimero azonban hasonló okok miatt az utolsó pillanatban visszalépett.