Vágólapra másolva!
Valter Attila a 82. időt teljesítette, Fetter Erik pedig a legjobb magyar lett a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny második, budapesti szakasza után. Az EOLO-Kometa magyar versenyzője, Fetter Erik elárulta, hogy Budapesten versenyezni semmihez sem fogható élmény. A magyar kerékpáros a célba érkezést követően a tizedik legjobb idővel rendelkezett, a korábban rajtoló honfitársánál, Peák Barnabásnál egy másodperccel bizonyult gyorsabbnak. Végül előbbi a 45., utóbbi az 51. helyen végzett a szakaszon.

Az Eolo – Kometa versenyzője, Fetter Erik szerint hihetetlen, hogy egy ilyen versenyt megélhetett a pályafutása alatt, és nagyon hálás ezért. A Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny második szakaszán emelkedő és sok kanyar is volt, ami szokatlan időfutamokon, de a magyar kerékpáros szerint ez neki jobban feküdt, mint egy tipikusnak mondható időfutampálya.

- mondta el Fetter Erik, aki 65. indulóként vágott neki a 9,2 kilométeres egyéni időfutamnak,

és a célba érkezést követően a tizedik legjobb idővel rendelkezett,

a korábban rajtoló honfitársánál, Peák Barnabásnál egy másodperccel bizonyult gyorsabbnak.

Fetter Erik remekül versenyzett Fotó: Csudai Sándor - Origo

A pénteki nyitónapon elszenvedett bukása a magyar versenyzőt semmiben sem hátráltatta, mert megúszta kisebb sérülésekkel a történteket.

- mondta el a magyar kerékpáros.

- fogalmazott Fetter Erik.

Fetter Erik szerint fantasztikus volt a hangulat Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az UCI ProTeam Eolo – Kometa bringása elárulta, hogy legbelül egy picit jobb eredményre számított magától, mert szerinte nem minden kanyarrészt sikerült jól teljesítenie.

- mondta el a magyar versenyző, aki elmondása szerint mindent beleadott, és a csapatával együtt a legjobb eredményre törekedett a mai nap folyamán. Fetter Eriknek nem az volt a célja, hogy az időfutamon ő legyen a legjobb eredményt elérő magyar versenyző.

- nyilatkozta Fetter Erik. A magyar bringás elárulta, hogy sok biztatást kapott a csapat sportigazgatójától, de alig hallotta mit mondott, mivel akkora örjőngés volt a közönség részéről.

- mondta el a magyar kerékpáros a versennyel kapcsolatban.

Valter Attila a szombati időfutamon Fotó: Csudai Sándor - Origo

A szombati időfutamon az utolsó, harmadik magyar bringás Valter Attila szintén nagyon élvezte a budapest versenyt.

- nyilatkozta a magyar versenyző. A Groupama-FDJ magyarja 12:41.52 perc alatt ért célba. A 2020-as Tour de Hongrie győztese szerint tudott volna tíz másodperccel jobb időt menni, de ez most nem számított.

- árulta el Valter Attila.

Valter Attila szerint nem rossz eredményts ért el, de ez most nem is számított annyira Fotó: Csudai Sándor - Origo

A magyar bringás azt is elmondta, hogy próbált kevés kockázatot vállalni a kanyarokban.

- nyilatkozta Valter Attila.

- zárta mondandóját a magyar kerékpáros.

A budapesti Giro-rajttal az Origo Sport kiemelten foglalkozik. Az összes friss hír és érdekesség egy helyen IDE KATTINTVA olvasható!