Társoldalunk:

Magyar huszárok lóháton üldözték a Giro d'Italia kerékpárosait - videó

2022.05.08. 10:55

Ahogyan az egész ország, úgy Martonvásár is nagyon várta, hogy a Giro d'Italia mezőnye elérje a településüket. Az első szakaszon huszárok kísérték a világ legjob kerékpárversenyzőit.

A hatalmas érdeklődés olyan látványos dolgokat képes alkotni, mint amit a martonvásári Szent László Huszáregyesület vitt véghez, akik lóháton csatlakoztak a Giro d'Italia magyarországi Nagy Rajtjához.

Már a háromnapos kerékpáros fesztivál első két napja is óriási sikerként könyvelhető el, a rózsaszínben az utak mellett lévő embertömeg jól jelzi, hogy nem csak egy szűk réteg kíváncsi arra, hogy mire megy Valter Attila, Fetter Erik és Peák Barnabás a sztárok alkotta mezőnyben.

A visegrádi dombos befutó és a budapesti időfutam után ezúttal teljes egészében a vidéké lesz a főszerep. Vasánap 12:20-kor Kaposvárról indulnak a bringások, hogy egy nagykanizsai kitérővel célba vegyék a Balaton-felvidéket, amelyen áttekerve Balatonfüreden csatázhatnak majd óriásit a győzelemért.

Továbbra is - jó értelembe véve - szürreális a Giro d'Italia mezőnyét Magyarországon látniForrás: AFP/Luca Bettini

A világ legjobb sprinterei akár 70-80 km/órás sebességre is felgyorsulhatak az utolsó métereken, amit érdemes a helyszínen átélni, hogy mit is jelent valójában. Akkora klasszisokat láthatunk testközelből, mint a valaha volt egyik legjobb, Mark Cavendish, aki napjaink egyik legeredményesebbjével, Caleb Ewannel és Valter Attila csapattársával, Arnaud Démare-ral harcolhat a herendi porcelánért.

Könnyen lehet, hogy Mathieu Van der Poel is beleszól majd a küzdelembe, de az is benne van, hogy ő csak a Visegrádon megszerzett rózsaszín trikóját fogja majd védeni. A három magyartól a Top 30-ba kerülés is extra lenne ezen a napon, de a tihanyi emelkedő okozhat még meglepetéseket a végén.