Szenzációs világcsúccsal kezdte a szezont a paralimpiai bajnok magyar atléta

Ekler Luca atlétika
Vágólapra másolva!
Fantasztikusan kezdődött Ekler Luca számára a 2022-es szabadtéri szezon. Paralimpiai bajnok atlétánk Jesolóban a World Para Athletics Grand Prix olaszországi állomásán 5,76 méterre javította a T38-as kategóriában saját maga által tartott világrekordot - írja a MASZ honlapja.

"Érdekes, mert nem teljesen így terveztem a hétvégét, négy versenyszámban is beneveztünk, amelyek közül eredetileg 200 és 400 méteren szerettem volna rajthoz állni, de aztán volt egy kis kavarodás. Így végül a 400 méter mellett távolugrásban indultam, mert utóbbi ugyanúgy vasárnap volt, mint ahogyan a 200 lett volna" - kezdte élménybeszámolóját a 23 éves magyar sportoló.

"A felkészülés alatt még csak rövid nekifutásól ugrottunk edzéseken, ennek ellenére jól jött ki a lépés, jó formában éreztem magam, és a pénteki esős 400 méter után a távolugrásra a nap is kisütött.

- beszélt rendkívül stabil teljesítményéről Ekler Luca, aki 400 méteren sem talált legyőzőre a T38-as kategóriában.

A szűk egy éve Tokióiban paralimpiai bajnoki címet ünneplő magyar atléta a szövetség honlapjának adott interjúban azt is elárulta, hogy a télen amikor kiderült, hogy elmarad a 2022-es év fő versenyének számító para atlétikai világbajnokság, nem volt könnyű motivációt találnia.

Sőt, karácsonykor még a koronavírust is elkapta, de szépen fokozatosan sikerült visszatérnie arra a szintre, ami az elmúlt években számos világ- és Európa-bajnoki címig repítette őt.