Társoldalunk:

A ringen kívül is nagy pofont kapott az egykori bokszlegenda

2022.05.11. 10:35

Elvesztette a Fülöp-szigeteki választásokat a legendás bokszoló, Manny Pacquiao, és Ferdinand Marcos Jr. lett az ország új miniszterelnöke.

A korábban hét súlycsoportban világbajnoki címet szerző bokszoló elvesztette a Fülöp-szigeteki választásokat, így az ex-sportoló nem lesz miniszterelnöke az országnak - derült ki a TMZ oldaláról

Manny Pacquiao nem nyert az elnökválasztásonForrás: AFP/Patrick T. Fallon


El tudom fogadni a vereséget. Bár elvesztettem a választásokat, de bízom benne, hogy a honfitársaim, főleg a szegények, jól fognak járni a következő években - nyilatkozta Pacquiao.

Manny Pacquiao remek bokszoló voltForrás: AFP/Patrick T. Fallon

Egy Fülöp-szigeteki hírportál, a Rappler szerint Pacquiao több mint 3,6 millió szavazatot kapott, míg ellenfele, Ferdinand Marcos Jr 31 millió voksot kapott az ország polgáraitól. A korábban visszavonult ökölvívó kijelentette, hogy alapítványán keresztül folytatja a küzdelmet az elszegényedett közösségekért az országban.

Pacquiao rendkívüli szegénységből tört ki a boksznak köszönhetően, és lett dúsgazdag, valamint milliók bálványa, példaképe, és minden idők egyik legkiemelkedőbb profi bokszolója.