Vágólapra másolva!
Valter Attila a 15. helyen ért célba a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny hetedik szakaszán, a Diamante és Potenza közötti 196 kilométeres etapon.

A szakaszon négy kategorizált emelkedő volt, köztük másodikként az első kategóriás Monte Sirino is. Az első 70 kilométeren rengeteg próbálkozás volt, de a mezőny nem engedett el szökevényeket. A sor elején volt Valter Attila, látszott, hogy ő is próbálkozna, de végül nem tudott elmenni.

A Groupama FDJ bringása végül az esélyesek csoportjával ért célba, a nehéz szakasz végén egy rövid sprintnek köszönhetően végül a 15. lett, az összetettben is feljebb lépett, a 48 helyre 15 és fél perc hátránnyal.

"Ha van nehéz nap a bringán, akkor ez az volt! A tegnapi duplázás után egy nyugodt és magabiztos csapat tagjaként vágtam neki ennek az 5 órás szakasznak. Mindent megtettem, hogy ott lehessek a szökésben, de a mai naptól ez már nem puszira megy. Szerettem volna minél tovább a mezőnyben maradni és egy kis magabiztosságot gyűjteni. Nem volt egyszerű, de a lábak sokkal jobbak voltak mint az előző napokban, így ez összejött. A sprintem is egész jól volt a végén. A 15. hely nem kiugró eredmény, de egy ilyen szakasz végén bizakodásra ad okot" - írta a szakasz után a közösségi oldalára.

Szombaton Nápoly környékén 153 kilométeres etap vár a mezőnyre. A 3445,6 kilométer össztávú viadal - amelynek első három szakaszát Magyarországon rendezték - május 29-én a veronai időfutammal fejeződik be.