Vágólapra másolva!
A korábbi darts világbajnok, Ted Hankeyt bűnösnek vallotta magát egy fiatalkorú lány szexuális zaklatásában, emiatt pedig két év börtönbüntetésre ítélték.

A támadás tavaly szeptember 10-én történt a cheshire-i Crewe-ban. A támadásról készült felvételek előkerüléséig ugyanis Hankey tagadta tettét, ám a kamerák felvételein látható, amint az 54 éves házas férfi leszorította a 16 éves fiatal lányt, és szexuálisan bántalmazta.

A korábbi darts világbajnoknak fogalma sem volt róla, hogy a tettét rögzítették a kamerák, a lány szeptember 16-án tett feljelentést és még aznap letartóztatták a férfit. A Sun információi szerint a Warringtoni Magisztrátusi Bíróságon való megjelenésekor, április 14-én még tagadott, csütörtökön azonban bűnösnek vallotta magát a szexuális zaklatásban. Hankeyt két év börtönbüntetésre ítélték a Chesteri Koronabíróságon, és rögzítették a szexuális bűnelkövetők nyilvántartásában a következő tíz évre.

A kamerák buktatták le a korábbi darts-világbajnokot Forrás: AFP/Adrian Dennis

Hankey pályafutása alatt arról vált híressé, hogy a vámpírnak öltözve érkezett a meccsekre, és a Gróf becenéven szerepelt. A BDO-világbajnokságot 2000-ben és 2009-ben is megnyert, illetve kétszer második lett a lakeside-i versenyen. 2012-ben stroke-ot szenvedett, ezért a 2013-as PDC darts világbajnokságot kihagyta.