Rafael Nadal már régóta él ezzel a sérülésével

tenisz Rafael Nadal salak
Spain's Rafael Nadal celebrates beating Serbia's Miomir Kecmanovic during their 2022 ATP Tour Madrid Open tennis tournament singles match at the Caja Magica in Madrid on May 4, 2022. (Photo by OSCAR DEL POZO / AFP)
Vágólapra másolva!
Rafael Nadal aggódik a francia nyílt bajnokság előtt bő egy héttel kiújult lábproblémái miatt, amelyek közrejátszottak abban, hogy csütörtökön szettelőnyről kikapott Denis Shapovalovtól a római salakpályás tenisztornán.

A spanyol salakkirály a nyolcaddöntő 6:1-es nyitójátszmája után kezdte el fájlalni a bal lábfejét, és láthatóan komoly fájdalmakkal küzdött. Előzőleg a teljes áprilist kihagyta fáradásos bordatörése miatt, a tavalyi szezon nagy részében pedig szintén lábproblémái miatt volt harcképtelen.

Rafael Nadal sérüléssel bajlódik kedvenc Grand Slam-tornája előtt Forrás: AFP/Oscar Del Pozo

A gondok forrása a Müller-Weiss-szindróma, amely a lábközépcsont egy ritka deformációja, és a csontállomány kisebb mértékű pusztulásával jár.

"Nem vagyok sérült, már régóta élek ezzel a lábsérüléssel, nincs ebben semmi új"

- jelentette ki a 21-szeres Grand Slam-bajnok. - "A napi felkészülésemet sajnos eléggé visszaveti, bármennyire küzdök, akkor sem tudom elvégezni a megfelelő edzésmunkát. A mai meccs elején egész jól éreztem magam, de a visszatérésem óta sok gondom van a lábfejemmel."

A római verseny 10-szeres győztese közölte, elsődleges célja, hogy fájdalom nélkül edzhessen.
"A Roland Garrosra pedig elviszem az orvosomat is, mert jól jöhet, ha menet közben kéznél van" - tette hozzá a jövő vasárnap kezdődő francia nyílt bajnokság 13-szoros bajnoka.

"Aztán egyszer majd eljön a pillanat, amikor a fejem azt mondja, hogy ebből elég, mert a fájdalom nemcsak a tenisz, hanem az egész élet élvezetét elveszi" - fűzte hozzá.