Sérülten versenyzett a Tour de Hongrie-n az olasz kerékpáros

103th edition of Milano-Torino - Street NurPhoto March 16 2022 16th March 2022 Milano v Torino HUman Interest 103 Milano Torino Magenta - Italy Horizontal
Matteo Moschetti sérülten is versenyzett a szombati szakaszon
Vágólapra másolva!
Matteo Moschetti sérülései ellenére vállalta a szombati szakaszt a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen.

A Trek-Segafredo 25 éves olasz sprintere pénteken bukott, a könyöke és a lába be volt kötve, és a csuklóján is látszottak zúzódások. Elmondása szerint nincs különösebben jól, fájdalmai vannak, de mivel törése nincs, így vállalja a rajtot.

fogalmazott a Kazincbarcika környéki 177 kilométeres etap előtt Moschetti, aki 2018-ban másodikként ért célba itt.

Matteo Moschetti sérülten is versenyzett a szombati szakaszon Forrás: NurPhoto via AFP/Silvia Colombo/LiveMedia/NurPhoto/Silvia Colombo

Szilasi László versenyigazgató tájékoztatása szerint az Uno-X norvég bringása, Syver Waersted nem állt rajthoz, így 125 kerékpáros vágott neki a szakasznak.

Dér Zsolt, a magyar válogatott szövetségi kapitánya kiemelte: ébernek kell lenni ezen az etapon, mivel több forgatókönyv is elképzelhető attól függően, hogy az összetettre aspiráló nagycsapatok vagy éppen a rivális sprinterek sorai meg kívánják-e nehezíteni a kiváló formában lévő, eddig két szakaszt bezsebelő, sárga trikós Fabio Jakobsen dolgát.

A szakember elégedett volt az eddig háromszor a legjobb húszban beérkező Karl Ádám teljesítményével,

és elárulta: az elmúlt két naphoz hasonlóan azt kérte a 22 esztendős kerékpárostól, hogy legyen türelmesebb a hajrában, és "tegye a kereket" a csütörtökön és pénteken is második francia Rudy Barbierre.

Az utolsó kilométeren belül három kanyar található a kazincbarcikai befutónál, két jobbos, majd a cél előtt 270 méterrel egy éles balos. Dér Zsolt szerint aki az utolsó fordulót a második-harmadik pozícióban teszi meg, annak lesz a legjobb esélye a győzelemre, s reméli, hogy Karl ennek környékén helyezkedik majd.