Vágólapra másolva!
Ritkán látni olyan sportszerűtlensége, amilyet a Giro d'Italia kerékpáros körverseny összetettjében vezető Juan Pedro López követett el a hétfői szakaszon. De az olyan őszinte megbánás sem mindennapos, amit később tanúsított.

López, a Trek-Segafredo 24 éves spanyol bringása, aki 4. szakaszon, az Etnán vette át a vezetést az összetettben a hétfői, brutális hegymenetekkel tarkított szakaszon került összetűzésbe Sam Oomennel, a Jumbo Visma 26 éves kerekesével. Utóbbi egy kanyarban vállal megtaszította előbbit, mire az hozzávágta a kulacsát, ami kirívó sportszerűtlenségnek számít a sportágban.

López, aki eddig nagyszerűen állja a sarat, a 9., Isernia és a több mint kétezer méter magas Blockhaus közötti szakaszon is a 15. helyen ért be, mindössze 1.46 perc hátránnyal a győztes Jai Hindley mögött, és saját magát is meglepve megőrizte a rózsaszín trikót. A spanyol bringás a befutó utáni interjúban már-már elcsukló hangon vallotta meg vétkét, és kért bocsánatot holland riválisától.

A Girón hétfőn szünnap volt, a május 29-ig tartó verseny kedden a Pescara és Jesi közötti, kisebb emelkedőkkel tarkított, de inkább a sprintereknek kedvező szakasszal folytatódik.