Társoldalunk:

A brit sztárbringás elárulta, meddig folytatná a profi versenyzést

2022.05.19. 18:40

Két évig még folytatná profi kerékpáros pályafutását a brit Mark Cavendish.

Az országúton 2011-ben, pályán pedig háromszor világbajnok bringás 2020 végén még elismerte, hogy a visszavonuláson gondolkodott, de aztán tavaly kiváló formában tért vissza a versenyzéshez, a Tour de France-on négy szakaszt nyert, ezzel utolérte az örökranglista élén 34 etapgyőzelemmel álló legendás belga Eddy Merckxt.

A Quick Step-Alpha Vinyl 36 éves kerekese a Gazzetta dello Sport olasz sportnapilapnak most azt nyilatkozta, jó erőben érzi magát ahhoz, hogy tovább folytassa pályafutását.

Legalább két évvel szeretném még meghosszabbítani a karrieremet, mert úgy érzem, ennyi ideig biztosan versenyképes tudnék lenni" - jelentette ki Cavendish, aki a Magyarországról elrajtolt és jelenleg is zajló Giro d'Italia olasz körverseny Kaposvár és Balatonfüred között rendezett harmadik szakaszát megnyerte.

Mark Cavendish még két évig folytatná a profi versenyzéstForrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Arpad Kurucz

Az egyelőre kérdéses, hogy a Tour de France-on Cavendisht beveti-e a csapata, ő viszont úgy nyilatkozott, ha hívják, készen áll a viadalra.

"Akkor is boldog leszek, ha tíz, de akkor is ha csak egy szakaszt tudok még megnyerni a versenyen. Természetesen szeretnék ott lenni a rajtnál, de profi vagyok és voltam, ezért mindig azt teszem, amit a csapat érdeke megkíván" - mondta Cavendish.