Társoldalunk:

Salim Omar aranyérmet nyert a tekvondó-Eb-n

2022.05.19. 21:32

Salim Omar címét megvédve aranyérmet nyert csütörtökön a Manchesterben zajló tekvondó Európa-bajnokság 54 kilogrammos súlycsoportjában.

A 19 éves versenyző - aki a tavalyi tokiói játékokon a magyar színeket képviselve ötödikként végzett az 58 kg-os olimpiai súlycsoportban - a manchesteri Eb csütörtöki nyitónapján lépett tatamira az 54 kg-osok küzdelmi kategóriájában, és akárcsak a múlt évben, ezúttal is minden vetélytársát legyőzte.

Az angliai tornán erőnyerőként kezdett, majd az első meccsén ciprusi ellenfelet vert leléptetéssel, miután már 20-0-ra vezetett. A legjobb nyolc között szlovák riválisán jutott túl könnyedén (43-10), az elődöntőben pedig török tekvondóst győzött le ismét csak roppant meggyőző módon (28-7). A fináléban egy másik török, Görkem Polat várt rá, ellene a magyar tekvondós szorosabb csatában, 32-28-ra diadalmaskodott.

Salim Omar ismét Eb-győztes lettForrás: ETU

A magyar sportoló a finálét követő interjúban megemlékezett áprilisban 54 évesen elhunyt nagybátyjáról, példaképéről, a sportág első magyar olimpikonjáról, Salim Józsefről, aki édesapjával együtt mindig mondta neki, hogy megvédeni egy ilyen címet mindig sokkal nehezebb, mint megszerezni.

A fiatal magyar versenyző hozzátette, természetesen minden versenyen a legmagasabb célért küzd, a célja pedig, hogy a 2024-es párizsi olimpián is harcban legyen a dobogóért.

Csütörtökön szerepelt a tavalyi Eb magyar bronzérmese, az 53 kilogrammos Patakfalvy Luca is, aki ismét közel járt a dobogóhoz, ám az elődöntőért rendezett mérkőzésén hosszabbításos csatában alulmaradt, így ötödikként zárt Manchesterben.