Társoldalunk:

A kétszeres olimpiai bajnok a világcsúcsközeli ideje ellenére sem jön a vizes vb-re

2022.05.21. 14:47

Hiába úszott 200 méter gyorson világcsúcsközeli időt, továbbra sem tervezi a részvételt az idei, budapesti vizes világbajnokságon Ariarne Titmus.

Az ausztrálok kétszeres olimpiai bajnok úszója az adelaide-i országos bajnokságon 1:53.31 perces időeredménnyel nyerte meg a 200 gyorsot, ami mindössze 33 századmásodperccel lassabb, mint Federica Pellegrini 2009-ben, Rómában, még cáparuhában úszott világrekordja.

Nem gondoltam arra, hogy ilyen gyors vagyok, mivel decemberig nem is edzettem teljes erőbedobással" - mondta a futam után Titmus.

Ariarne Titmus a világcsúcsközeli ideje ellenére sem jön BudapestreForrás: AFP/Jonathan Nackstrand

A 21 éves kiválóság - aki Tokióban 200 és 400 gyorson is nyert - a tavalyi ötkarikás játékok óta először versenyzett, ugyanakkor a döntő után közölte: továbbra is a július 28-án rajtoló, birminghami Nemzetközösségi Játékokra készül, és mivel nem szeretne "kiégni" a 2024-es párizsi olimpia előtt, nem kíván részt venni a magyarországi világbajnokságon.

Mentálisan nem hiszem, hogy készen állok arra, hogy megbirkózzak a nyomással. Így még lesz egy hónapom, hogy otthon készüljek, a nagy cél pedig Párizs" - tette hozzá az úszó.

A budapesti vizes világbajnokságot június 17. és július 3. között rendezik, az úszók június 18-án ugranak először medencébe.