Vágólapra másolva!
Az olimpiai bajnok Armand Duplantis nyerte a férfi rúdugrást, női magasugrásban pedig az ukrán Jaroszlava Mahucsih a világ idei legjobbjával diadalmaskodott az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat eugene-i versenyének pénteki nyitónapján.

A világcsúcstartó Duplantis 5,91 méterrel nyert a Tokióban második amerikai Chris Nilsen és a norvég Sondre Guttormsen előtt. Miután biztossá vált sikere, a 22 éves svéd klasszis megpróbálkozott a 6,07 méterrel, de mindhárom kísérlete kudarccal végződött.

Armand Duplantis nyerte a rúdugrást a Hayward Fielden Forrás: Diamond League AG via FACTSTORY/Diamond League AG/Matthew Quine

Duplantis egyike annak a hét atlétának, akinek a részvétele már ismert az augusztus 8-án, Székesfehérváron megrendezésre kerülő Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjon. A legrangosabb hazai egynapos nemzetközi viadalon számos olyan versenyzőt láthatunk majd, akik a 2023-as budapesti világbajnokságnak is a legnagyobb sztárjai lehetnek.

A tavaly olimpiai bronzérmes Mahucsih 2,00 méterrel nyerte a női magast. "Fantasztikus ugrásaim voltak. Nagyon örülök, hogy itt versenyezhettem, mert júliusban itt rendezik a világbajnokságot is. Hiányzott már a versenyzés, úgy gondolom a két méter jó kezdet a szabadtéri szezonra, remélem, ennél magasabbra is jutok" - nyilatkozott győzelme után az atléta.

Női diszkoszvetésben a Tokióban ötkarikás bajnok amerikai Valarie Allman 68,35 méterrel nyert a kétszeres olimpiai bajnok (2012, 2016) horvát Sandra Perkovic és a német Kristin Pudenz előtt.
A többi számot szombaton rendezik Eugene-ben.