Vágólapra másolva!
Noha az első szettet Cseng Csin-ven öt játszmalabdát hárítva tudta megnyerni, a kínai teniszezőnőnek mégsem volt valós esélye a győzelemre Iga Świątek ellen, aki továbbra is megállíthatatlannak tűnik a Roland Garroson.

A lengyel világelső holnap ünnepli huszonegyedik születésnapját, ajándéka pedig az, hogy továbbra is Párizsban maradhat, miután sikerrel vette az év második Grand Slamjének nyolcaddöntőjét is.

Świątek erőfeszítései kifizetődőek, veretlenül zárta 2022 tavaszát Forrás: AFP/Julien De Rosa

Kellett ugyan izgulnia kicsit a lengyel szurkolóinak, hiszen a világelső sorozatban húsz megnyert szett után bukta el rövidítésben az első játszmát – pedig öt labdája is volt a megnyeréséhez. A győzelemhez azonban már nem fért sok kétség, ugyan a kisebb sérülés által is hátráltatott tizenkilencéves kínai különösen a döntő játszmában küzdött nagyot, az igazi bravúrra így sem volt valódi esélye,

a 6-7, 6-0, 6-2-es sikerrel pedig zsinórban a 32. diadalát aratta Świątek – utoljára február 16-án szenvedett vereséget.

A 2020-ban győztes lengyel továbbjutásával kialakult a legjobb nyolc mezőnye női egyesben: rá a szerdai negyeddöntőben a tizenegyedik kiemelt amerikai Jessica Pegula vár, aki a román Irina Begut búcsúztatta szintén szetthátrányból. A ma szintén 0-1-ről felálló orosz Veronika Kugyermetova – aki Madison Keys-t győzte le – pedig a nyolc között honfitársával, a Camila Giorgit könnyedén verő Darja Kaszatkinával találkozik.