Kiesett a Nadal utódjának tartott spanyol csodatini

Carlos Alcaraz, Roland Garros
PARIS, FRANCE - MAY 31: Carlos Alcaraz of Spain in action against Alexander Zverev (not seen) of Germany in the men’s quarterfinal match during French Open tennis tournament at Roland ?Garros Stadium in Paris, France on May 31, 2022. Mustafa Yalcin / Anadolu Agency (Photo by MUSTAFA YALCIN / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Alexander Zverev négy játszmában búcsúztatta Carlos Alcarazt a Roland Garros negyeddöntőjében, így a tizenkilenc éves spanyolnak szenzációs formája ellenére nem sikerült bejutnia élete első Grand Slam-elődöntőjébe.

Az idén már négy tornát is megnyerő, és az utolsó 32 mérkőzéséből 30-at megnyerő Alcaraznak már a második fordulóban is voltak nehézségei Párizsban, akkor azonban meg tudta fordítani mérkőzéslabdáról a találkozót.

Alcaraz egyelőre még nem kerül a Grand Slam-győzelem kapujába Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Mustafa Yalcin

Ezúttal azonban az olimpiai bajnok Zverev túl nagy falatnak bizonyult a rengeteg (56) ki nem kényszerített hibával teniszező spanyolnak, és 6-4, 6-4, 4-6, 7-6-ra felül tudta múlni az utóbbi évek legnagyobb tehetségének tartott ellenfelét a 3 óra 21 percig tartó összecsapáson.

A negyedik szettben már 5-4-nél is adogathatott a német a mérkőzésért, akkor azonban még fel tudott állni Alcaraz, ám a fordulatos rövidítésből már a játszmalabdája ellenére sem ő jött ki győztesen.

Zverevre az elődöntőben az esti Novak Djokovics - Rafael Nadal rangadó nyertese vár.