Két bázisugró is szörnyethalt két napon belül

lifestyle Horizontal
Italy's base-jumpers Maurizio Di Palma (R) and Luca Tondelli jump from the Becco dell'Aquila, the exit point on the top of Monte Brento near Trento, Northern Italy, on June 4, 2021. - Mount Brento, near Lake Garda in northern Italy is one of the most known BASE jumping cliff across the world with his 1000 meter high wall almost completely overhanging in the first 400 meters and a large landing area. (Photo by Marco Bertorello / AFP)
Vágólapra másolva!
Két napon belül két külföldi bázisugró is szerencsétlenül járt Észak-Olaszországban két különböző ugróhelyen.

A Garda-tótól északra emelkedő Brento-hegyen pénteken egy 33 éves brit férfi halt meg, mert nem nyílt ki a szárnyas repülőruhája, és sziklának csapódott.

A Happy Birthday néven ismert ugróhely igen népszerű, szerte a világból érkeznek ide adrenalinhajhászok - közölte a Riva del Garda-i rendőrség. A reggel történt tragédia idején több más bázisugró is a helyszínen tartózkodott.

Olaszország északkeleti részén, a Júliai-Alpokban, a szlovén határhoz közeli Cimone-hegyen egy 35 éves ausztrál bázisugró járt szerencsétlenül.

Az ugyancsak szárnyas repülőruhát (wingsuit) használó férfi csütörtökön tűnt el ugrás közben, holttestét pénteken találták meg a hegyimentők - közölte a Sella Nevea-i rendőrség. A tragédia oka egyelőre nem ismert.

A hatóságok szerint a Monte Cimone is népszerű hely a bázisugrók körében.