Vágólapra másolva!
Három év után három év kiválasztottjait, köztük a ceremónián könnyekig hatódott Floyd Mayweather Jr.-t iktatták be vasárnap az ökölvívó Hírességek Csarnokába.

A New York állambeli Veronában rendezett nagyszabású ünnepség igazi hiánypótló gála volt, mivel a koronavírus-járvány okozta korlátozások miatt az elmúlt években nem tudták megtartani a beavatásokat. Így fordulhatott elő, hogy egyszerre 27-en kapták meg elismerésüket, Mayweather mellett például Roy Jones Jr., Miguel Cotto, James Toney, Bernard Hopkins, Juan Manuel Marquez vagy "Sugar" Shane Mosley. Az egyedüli, aki nem lehetett személyesen jelen, az ukránok legendás nehézsúlyúja, Volodimir Klicsko volt.

Floyd Mayweather könnyezett Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura

Az egyedülálló módon karrierje mind az ötven profi meccsét megnyerő, öt súlycsoportban világbajnok Mayweather a pódiumon hamar elérzékenyült, s elsősorban édesapjának ajánlotta a sikert, de gyakorlatilag mindenkinek megköszönte a segítségét, akik támogatták karrierje során, és külön köszönetet mondott egykori ellenfeleinek is.

- mondta a 45 éves szupersztár, akit súlycsoportoktól függetlenül minden idők egyik legjobb öklözőjének tart a szakma, a pénzdíjak tekintetében pedig toronymagasan a legtöbbet kereső versenyzője a sportágnak.


A beiktatottak között a legjobb női öklözők is szerepeltek, így például Laila Ali, a legendás Muhammad Ali lánya, illetve Lucia Rijker és Regina Halmich.