Vágólapra másolva!
Kilencedik alkalommal rendezték meg a Superfight Series Hungary elnevezésű küzdősport gálát, melynek második alkalommal adott otthont a kecskeméti Messzi István Sportcsarnok. Magyarország vezető küzdősportgáláján a K1 és a muaythai kategória legjobbjai léptek szorítóba.

Az Angliából induló küzdősport-sorozatot első alkalommal 2018 októberében rendezték meg Budapesten, azóta pedig Székesfehérváron és Kecskeméten is ringbe léptek a két kategória legjobb magyar és külföldi harcosai.

A kilencedik Superfight Series Hungaryn a hazai versenyzők közül a férfiaknál szorítóba lépett a WKF Pro világbajnok, Bereczki Dominik – akinek ellenfele a szerb kick-box bajnok és válogatott kerettag, Nikola Cvetkovics volt –, míg a hölgyeknél többek közt a magyar bajnok Gera Zorka húzott kesztyűt a romániai Cosma Florina ellen, számol be a Prémium Média & Sport Management közleménye.

Gera Zorka (balra) ezúttal is győztesen hagyta el a ringet Forrás: Premium Média & Sport Management Zrt.

A magyar bajnok elmondta, sokan nem értik, hogy nő létére miért a thai-boxot választotta, de meglátása szerint, ha szereti és jól csinálja, azzal sokakat motiválhat.

A K-1-es magyar bajnok ezúttal is győztesen hagyta el a ringet, ami azért volt számára kiemelkedően fontos, mert hazai közönség előtt bizonyíthatott, a Star Gym Kecskemét harcosa.

„Ez az esemény is meghatározza a mi következő mérkőzéseinket. Számos tapasztalt harcos lépett ringbe, többek között én is" – mondta Bereczki Dominik, a Perfect Fight Club 75 kilogrammos sportolója, aki ugyancsak megnyerte saját küzdelmét.

A szorítóban összecsapó világ- és hazai sztárok mellett díszvendégként az ukrán muaythai világbajnok Artur Kisenko is részt vett az eseményen, aki elkötelezett támogatója az Ukrajnából érkező menekültek számára szervezett Sporttal a békéért gyűjtésnek.

Szána Patrik az egyik legjobb magyar mauy-thai harcos Forrás: Premium Média & Sport Management Zrt.

„Minden olyan összetartó mozgalomhoz, egységes erőhöz odaállok, amely a fiatalok kinevelését, fejlesztését és békés együttélését szolgálja. Ezt a sport is tudja támogatni, a jó ügy mellé pedig mindig oda kell állni."

A Superfight Series Hungary következő állomása október 1-én Székesfehérváron lesz, ahol szintén a küzdősport színe-java lép majd ringbe.