A tízszeres világbajnok is indulni akar a cselgáncsozók budapesti Grand Slam-versenyén

JUDO - FRENCH TEAM CHAMPIONSHIP - VILLEBON GRAND DOME INTERCLUBS PSG RINER TEDDY Horizontal SPORT
Teddy Riner is nevezett a budapesti Grand Slamre
Vágólapra másolva!
A tízszeres világbajnok Teddy Riner is nevezett a júliusi, budapesti cselgáncs Grand Slam-viadalra, amely a párizsi olimpia kvalifikációs sorozatának első európai versenye lesz.

A judoinfo.hu szaklap szerdai tájékoztatása szerint eddig 42 ország több mint kétszáz versenyzője jelezte indulási szándékát a Papp László Arénában július 8. és 10. között sorra kerülő erőpróbán.

A legnagyobb név minden bizonnyal a 32 éves Riner, a franciák háromszoros olimpiai bajnoka, aki a tokiói játékokat követően hat hónapig pihent, és januárban kezdte újra az edzéseket.

Legutóbb 2017-ben szerepelt Magyarországon, akkor a kilencedik vb-címét ünnepelhette, majd ugyanabban az évben a marrákesi nyílt világbajnokságon is diadalmaskodott.

Teddy Riner is nevezett a budapesti Grand Slamre Forrás: KMSP via AFP/PHILIPPE MILLEREAU/KMSP/Millereau Philippe

A magyar szervezők már megkapták hat világranglista-vezető nevezését, így ott lesz a budapesti tatamin a tajvani Jang Jung Vej (60 kg), a brit Lucy Renshall (63 kg), a francia Shirine Boukli (48 kg), Amandine Buchard (52 kg) és Romane Dicko (+78 kg), valamint a kanadai Jessica Klimkait (57 kg). Az olimpiai bajnokok közül Riner és Dicko mellett az ugyancsak francia Margaux Pinot és az olasz Fabio Basile, a világbajnokok közül Riner, Dicko és Klimkait mellett a francia Marie Eve Gahie, a georgiai Lukumi Cskvimiani, a spanyol Nikoloz Sherazadishvili, a kanadai Christa Deguchi és a francia Loic Pietri is Budapestre látogat.

A magyar válogatott számára a Grand Slam Hungary lesz az esztendő egyik legfontosabb versenye.

A csapatnévsort még nem hirdette ki a szövetség, de várhatóan három top 10-es indul majd harcba, s a rangsorban egyaránt második Tóth Krisztián (90 kg, MTK Budapest) és Pupp Réka (52 kg, Atomerőmű SE) mellett a hetedik Özbas Szofi (63 kg, BHSE) is biztosan kiemelt lesz a 154 ezer dollár (58,5 millió forint) összdíjazású viadalon.

A nézők számára ingyenes lesz a belépés a Papp László Arénába, a jegyekhez előzetes regisztráció útján lehet hozzájutni a Magyar Judo Szövetség felületén.