Hihetetlen hiba: már fotózták a győztest, amikor kiderült, hogy mégsem ő nyert - videó

OLYMPIC GAMES - TOKYO 2020 - ATHLETICS - 20210801 2021 ATHLETISME GAMES JEUX OLYMPIC OLYMPIQUES Vertical SPORT
Rouguy Diallo (FRA) competes in Athletics Women's Triple Jump Final during the Olympic Games Tokyo 2020, at Olympic Stadium, on August 01, 2021, in Tokyo, Japan, Photo Jean-Marie Hervio / KMSP (Photo by HERVIO Jean-Marie / KMSP / KMSP via AFP)
Vágólapra másolva!
Hiba, baklövés, balszerencse, figyelmetlenség? Ezek mindegyike közrejátszhatott a madridi atlétikai verseny női hármasugró számának eredményében.

A szombati egynapos versenyen a francia Rouguy Diallo 14.32 méteres eredménnyel vezetett, így megtehette, hogy utolsó ugrásra belép, majd mehetett ünnepelni.

Csakhogy kiderült, hogy mégsem tehette volna meg. Ugyanis a német Neele Eckhardt-Noack a negyedik sorozatban nem tudott ugranni, így nem a versenyben vezető Diallo, hanem az addig a dobogótól is távol lévő német ugorhatott utoljára, ő pedig egy óriási, 14.48 méteres ugrással (a szezon eddigi legjobb európai eredményével) megnyerte a versenyt.

Diallót már fotózták, a verseny győzteseként pózolt a kamerák előtt, amikor Eckhardt-Noack szó szerint levette a nyakából az aranyérmet. Ilyet sem látni minden nap...