Soha korábban így még nem dőlt el kerékpárversenyen a győztes kiléte - videó

cycling Horizontal
UAE Team Emirates' Slovenian cyclist Tadej Pogacar (R) and UAE Team Emirates' Polish cyclist Rafal Majka compete during stage 7 of the United Arab Emirates cycling tour, from Al Jahili Fort to Jebel Hafeet, on February 26, 2022. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
Egészen hihetetlen módon döntettel el egymás közt a győztes kilétét az UAE Team két bringása a profi kerékpáros Szlovén Körverseny negyedik szakaszán.

A Lasko és Velina planina közötti 152,1 kilométeres szakasz végén nem volt kérdés hogy az UAE Team egyik versenyzője fog győzni. Száz méterrel a cél előtt azonban még mindig egymás mellett tekert a lejtmenetek királya, a lengyel Rafal Majka, és a 23 éves korára kétszeres Tour de France-győztes szlovén csodagyerek, Tadej Pogacar. A célvonal előtt nem sokkal azonban csak sikerült eldönteni, hogy melyikük nyerjen: mégpedig kő, papír, ollóval. Majka papírja "becsomagolta" Pogacar kövét.

Éppen egy hete, hogy a Jumbo-Visma két kerékpárosa kéz a kézben tekert be a célba a Critérium de Dauphiné utolsó szakaszán, de az UAE két versenyzője most ezt felül tudta múlni.

A Szlovén Körverseny vasárnap (ma) ér véget a Vrhnika és Novo mesto közötti 155,7 kilométeres szakasszal.