Vágólapra másolva!
Siklósi Gergely és Andrásfi Tibor is búcsúzott a 32 között a férfi párbajtőrözők versenyében az Antalyában zajló vívó Európa-bajnokság vasárnapi napján, így ez a szakág is érem nélkül zárta az egyéni küzdelmeket.

A 64 között két "nagy hal" akadt a magyarok horgára: Andrásfi a legutóbbi, 2019-es Eb-n győztes, címvédő izraeli Shalom Yuval Freilich, míg Nagy Dávid a tokiói olimpián bronzérmes ukrán Igor Reizlin ellen lépett pástra.

Az olimpiai ezüstérmes Siklósi ellenfele a brit Benjamin Andrews volt, akivel az első harmad után döntetlenre, 3-3-ra állt. A második szünetben a rivális 8-7-re vezetett, de a magyar világbajnok fordított (9-8, 10-9), majd 14-12-re győzött.

Nagy Dávid (szemben) is egyetlen tussal maradt alul a legjobb 64 között Forrás: MTI/Illyés Tibor

Ugyancsak továbblépett Andrásfi, aki 7-4-re is vezetett az izraeli ellen, ám vetélytársa egyenlített (9-9). Innentől kezdve Andrásfi irányított, együttes találatok is estek, végül 15-12-es magyar siker született.
Nem sikerült a továbbjutás Koch Máténak, aki ellen a finn Niko Vuorinen a szünetben 11-8-ra vezetett, majd a végén egy tussal nyert.

Nagy Dávid asszója nagyon izgalmasra sikerült az olimpiai bronzérmes ellen. Az első harmad 2-1-es magyar vezetéssel ért véget, utána az ukrán vezetett, 14-12-re is. Nagy talált, majd egy másodperccel a vége előtt egyenlített.

A ráadás egy percben azonban ismét az ukrán talált és ezzel ő lépett tovább a 32 közé.

Az olimpiai ezüstérmes, világbajnok Siklósi Gergely a dán Patrick Jörgensentől kapott ki 15-12-re, míg a Andrásfit a német Marco Brinkmann verte meg szoros csatában, egy tussal.

Az egyéni versenyek vasárnap zárulnak a törökországi Eb-n, később még a női kardozók lépnek pástra.

Eredmények (a viadal honlapja alapján):
a 64 között:
Siklósi Gergely-Benjamin Andrews (brit) 14-12
Andrásfi Tibor-Shalom Yuval Freilich (izraeli) 15-12
Niko Vuorinen (finn)-Koch Máté 15-14
Igor Reizlin (ukrán)-Nagy Dávid 15-14
a 32 között:
Patrick Jörgensen (dán)-Siklósi 15-12
Marco Brinkmann (német)-Andrásfi 15-14