Szilágyi Áron remek hajrájával Európa-bajnok a magyar kardcsapat

kardcsapat magyar vívás
Bronze medalist Hungary's fencers celebrate on podium during the medal ceremony for the men's sabre team gold medal bout during the Tokyo 2020 Olympic Games at the Makuhari Messe Hall in Chiba City, Chiba Prefecture, Japan, on July 28, 2021. (Photo by Mohd RASFAN / AFP)
Vágólapra másolva!
Aranyérmet nyert a Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású kardcsapat az Antalyában zajló vívó Európa-bajnokság hétfői napján, miután a kora esti döntőben nagy csatában, 45-39-re legyőzte az ukrán együttest.

A magyar kvartett a nyolc között kezdte meg szereplését a negyedik versenynapon, melyen előbb a lengyel, majd az elődöntőben a francia gárdát is magabiztosan verte.

A magyar kardozók a tokiói olimpia után ismét dobogóra állhattak egy világeseményen Forrás: MTI/Illyés Tibor

A magyar együttes a fináléban aztán alaposan megszenvedett a világranglistán jóval hátrébb álló ukránokkal, akik 30-29-nél még vezettek, de Gémesi egy-, Szatmári pedig háromtusos előnnyel adta tovább a stafétát, a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi pedig lezárta a mérkőzést.

A tokiói olimpián bronzérmes férfi kardcsapat legutóbb 2018-ban nyert kontinensviadalt, mostani sikerével pedig a törökországi küldöttség első érmét szerezte.