Vágólapra másolva!
A magyar női párbajtőrcsapat ötödik helyen végzett kedden az antalyai vívó Európa-bajnokságon, miután utolsó helyosztóján 45-37-re legyőzte a svédeket. A magyar férfi tőrcsapat pedig a tizedik helyen zárt, miután utolsó helyosztóján négy tussal alulmaradt a cseh válogatottal szemben.

Az előző forduló utolsó párjában fantasztikus fordítást bemutató Kun Anna kéttusos előnyt szerzett nyitásként, ezt Büki Lili eggyel toldotta meg. Ezt követően viszont az egyéniben ötödik Muhari Eszter és Büki is alulmaradt, négy pár után 20-17-re vezettek a svédek. Kun és a Muharit váltó Nagy Kinga azonban a harmadik kör előtt fordított.

A hetedik párnak háromtusos magyar előnnyel vágtak neki a felek (29-26), ezt Büki és Nagy tovább növelte, Kunnak pedig záróemberként az volt a feladata, hogy a nyolctalálatnyi előnyt megőrizze. Ez sikerült is, így a Kun Anna, Muhari Eszter, Nagy Kinga, Büki Lili összeállítású magyar válogatott ötödikként zárta az Eb-t.

Kun Anna nagy fordítást mutatott be a lengyelek ellen Forrás: MTI/Illyés Tibor

Dósa Dániel 5-2-es sikerével indult az asszó, ezt követően Frűhauf Benjámin négy találattal elvesztette, Szemes Gergő öttel megnyerte első csatáját, így három pár után 15-11-re vezettek a magyarok. Frűhauf a második pástra lépését is negatív mérleggel zárta, egy tusra zárkóztak a csehek, Dósa ezt néggyel megtoldva öttalálatosra alakította a különbséget (25-20). Három, majd két tusra csökkent a magyar előny, az utolsó előtti párban is ekkora maradt a különbség (38-36), Dósa pedig záróemberként 9-3-ra alulmaradt. A 45-41-es eredmény nyomán a Dósa Dániel, Frűhauf Benjámin, Németh András, Szemes Gergő összeállítású magyar válogatott a tizedik helyen végzett a törökországi kontinensviadalon.

Eredmények, női párbajtőrcsapat:
az 5. helyért:
Magyarország-Svédország 45-37

Eredmények, férfi tőrcsapat:
a 9. helyért:
Csehország-Magyarország 45-41