Vágólapra másolva!
Babos Tímea és Jani Réka is könnyed győzelemmel jutott be a második fordulóba kedden a wimbledoni teniszbajnokság selejtezőjében.

A világranglistán 294. Babos a nyitókörben a német Katharina Gerlachhal (233.) csapott össze, aki Grand Slam-tornán még soha nem jutott túl a kvalifikáció második fordulóján. Babos – aki párosban 2014-ben és 2016-ban is döntőt vívott Londonban – 2019-ben játszott legutóbb selejtezőt Wimbledonban, akkor az első körben búcsúzott, de karrierje során már nyolcszor szerepelt a füves pályás Grand Slam-torna főtábláján egyesben, legutóbb tavaly – azóta a mai volt az első mérkőzése ezen a borításon.

Első találkozójukon a WTA-rangsor 25. helyén is megfordult soproni teniszező 1:1 után háromszor is elvette 24 éves riválisa adogatását, és 19 perc alatt hozta a nyitószettet. A folytatás hasonlóan simán alakult, a 29 esztendős magyarnak ezúttal két brék is elég volt a 6:1-es szetthez. Az összecsapás mindössze 50 percig tartott.

A világranglistán 134. helyen álló Jani Réka sem töltött sokkal több időt a füvön, a selejtezőben nyolcadik kiemelt magyar játékos a finn Anastasia Kulikova (194.) ellen az első szettben ugyan 3:1-es hátrányban is volt, végül 6:4, 6:3 arányban, 1 óra 20 perc alatt nyerni tudott.

Babos a következő körben a hetedik kiemelt ukrán Daria Snigurral (130.) száll szembe, míg Janira az amerikai Louisa Chirico (227.) vár. A főtáblára kerüléshez három győzelem szükséges.

Eredmény:
selejtező, 1. forduló:
Babos Tímea - Katharina Gerlach (német) 6:1, 6:1
Jani Réka (8.) - Anastasia Kulikova (finn) 6:4, 6:3