Társoldalunk:

Milák világcsúcsa után visszalépett legnagyobb ellenfele a 100 pillangótól

2022.06.22. 18:14

Visszalépett a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokság további küzdelmeitől Caeleb Dressel, az amerikaiak hétszeres olimpiai bajnok szupersztárja.

A 25 éves klasszis vasárnap még győzött 50 méter pillangón - megszerezve ezzel pályafutása 15. világbajnoki címét -, kedden azonban az előfutamok után a 100 méter gyorstól már visszalépett.

Szerda délután az amerikai csapat közleményben jelezte, hogy Dressel számára véget ért a viadal, az okokról csak annyit írtak, egészségi probléma miatt. 

Dressel visszalépett a vizes vb további küzdelmeitőlForrás: MTI/Kovács Tamás

Dressel így kihagyja az 50 méter gyors és a 100 méter pillangó küzdelmeit, mindkét számnak ő a címvédője és olimpiai bajnoka, utóbbiban a tokiói játékokon Milák Kristófot világcsúccsal utasította maga mögé úgy, hogy a 200-on győztes magyar klasszis - aki kedden megjavította saját világcsúcsát - Európa-csúccsal lett második.

Ugyanakkor az is tény, hogy Dressel legnagyobb ellenfele, a 100 és 200 méter gyorson aranyérmes David Popovici óriási időket úszik, Milák pedig 200 pillangón egyenesen világcsúcsot, így a rejtélyes betegség lehet, hogy ezzel is összefügg.