Vágólapra másolva!
A WBC nagylégsúlyú világbajnoki címe volt a tét a San Antonióban megrendezett Jesse Rodriguez vs. Wisaksil Wangek ütközet során. A meccs 8. menetében a címvédő elképesztő ütéssorozattal vetett véget az összecsapásnak.

A címet védő texasi Rodriguezre papíron nem feltétlenül várt könnyű feladat, ugyanis thai riválisa korábban birtokolta az övet, ráadásul az elmúlt 3 évben veretlen tudott maradni. Rodriguez ezzel együtt is remekül bokszolt, és magabiztosan menetelve gyakorlatilag minden felvonásban felülmúlta ázsiai vetélytársát.

A hetedik etapban aztán még jobban elbillent a mérleg nyelve a címvédő irányába, miután Rodriguez egy szűk, fejre irányított balossal leütötte ellenfelét.

Wangek ezt követően mintegy előre menekülve megpróbált visszatámadni, ezzel viszont a vesztébe rohant, ugyanis Rodriguez ezt kihasználta.

A világbajnok a 8. felvonás záró perce előtt nem sokkal a kötelekhez szegezte riválisát, aki bajba került. Rodriguez növelte a tempót, óriási ütészáport zúdított rá, a vezetőbíró pedig ezt látva közbeugrott, kivette a kihívót a nagy verésből, majd kihirdette Rodriguez TKO győzelmét.

Forrás