Társoldalunk:

Olasz Anna: Most átéreztem, mit élnek át anyukámék a TV előtt

2022.06.26. 14:48

Vasárnap délután a Lupa-tavon a nyíltvízi úszók 4x1500 méteres versenyén hatalmas szenzációt okozott a magyar váltó, ugyanis a Rohács Réka, Olasz Anna, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf összetételű csapat történelmi ezüstérmet nyert. A nagyszerű eredmény után mindannyian boldogan nyilatkoztak az M4 Sportnak.

"Kiadtam mindent magamból. Minden a forgatókönyv szerint alakult. Egy órát izgultam még a saját úszásom után, és reméljük, hogy ezüstöt nyertünk. Ezüst vagy bronz, azért az nem mindegy. Nagyon boldog vagyok" - mondta Rohács Réka, utalva arra, hogy amikor kérdezték, akkor még nem írták ki, hogy ezüstérmet szerzett a váltó.

Olasz Anna nyilatkozata közben vált hivatalossá, hogy a magyar úszók a második helyen zártak, amit hatalmas éljenzéssel vettek tudomásul. "Ez volt a jól bevált sorrendünk, megbeszéltük, kinek mi a dolga. Most átéreztem, mit élnek át anyukámáék a tv előtt. Mindenki full a legjobbját nyújtotta. Két éve ezt nem gondoltuk volna" - mondta a fantasztikusan úszó Olasz.

Olasz Anna szenzációsan versenyzettFotó: Csudai Sándor - Origo

Az első helyen adtam át a váltót. A lányok jól tapadtak arra, akire kellett. Sajnálom, hogy a barátnőm nem élhette át ezt élőben. Remélem én is be tudok épülni majd a csapatba, hogy ott lehetek a 2024-es olimpia közelében" - vette át a szót Olasz Annától a nagyszerűen versenyző Betlehem Dávid, majd Rasovszky Kristóf is értékelte a látottakat.

"Az eredményhez kellett, hogy minél előrébb váltsunk, a németek és az olaszok a világ lgjobbjai 1500-on, nehéz velük felvenni a versenyt. Az első helyről tudtam indulni, ez nagy segítség volt. Én dönthettem el, mi történik. Látszott, hogy az utoslsó 50 méter döntött. A lányok remekül megcsinálták és Dávid is kiválóan versenyzett" - mondta az olimpiai ezüstérmes úszó.