Társoldalunk:

Rasovszky Kristóf feladta a 10 kilométeres versenyt

2022.06.29. 13:15

A férfi nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyét Rasovszky Kristóf féltávnál, körülbelül egy óra elteltével feladta. Betlehem Dávid sikeréért még lehet szorítani, a 18 éves tehetség bravúros eredménnyel zárhatja a futamot.

A váltóval vb-második, 5 kilométeren 9. magyar úszó közel egy órát töltött a vízben, amikor jelezte, hogy nem megy tovább, és a kisérőhajóba szállt.

Rasovszky az utolsó ellenőrző pontnál a 17. volt.

Soha nem adtunk fel 10 kilométert, fogalmam sincs mi történt. Remélem, hogy nem lesz semmi baj. Konzultálnunk kell az orvosokkal, nem tudom, hogy rosszul lette-e vagy megütötték" - mondta az M4 Sportnak döbbenten Rasovszky edzője, Szokolai László.

Rasovszky Kristóf féltávnál feladta a 10 km-es versenytFotó: Csudai Sándor - Origo

Gellért Gábor szövetségi kapitány elmondta, hogy a versenyzőt a küzdelem hevében megrúgták, ennek következtében nehezen kapott levegőt, ezért nem tudta folytatni a viadalt. Rasovszkyt az orvosi szobába kísérték.

A szám másik magyar szereplője, a 18 éves Betlehem Dávid végig az élmezőny mögött haladt és az előkelő ötödik helyen ért célba.

Rasovszky a verseny után készségesen válaszolt az összegyűlt újságíróknak, akiknek elmondta, hogy reggel ugyan furcsán érezte magát, a bemelegítést követően azonban bízott abban, hogy "helyre tudja hozni azt a hibát, amit öt kilométeren elkövetett". Hozzátette, az első kör után már voltak gondjai, de azt először még betudta a rekkenő hőségnek, utána azonban egyre rosszabbul lett és nem volt mit tenni. Leszögezte, egyáltalán nem az a típus, aki felad egy versenyt - világbajnokként is volt már 66. egy világkupafutamon -, most azonban a jövőre és a közelgő Európa-bajnokságra nézve is fontos volt egészségének a megőrzése.