Üres székek a wimbledoni centerpályánál - háborognak a szurkolók

tennis Horizontal
Britain's Emma Raducanu returns the ball to France's Caroline Garcia during their women's singles tennis match on the third day of the 2022 Wimbledon Championships at The All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on June 29, 2022. (Photo by SEBASTIEN BOZON / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
A VIP-vendégek döntési szabadságával és az újraértékesítés körüli technikai problémákkal magyarázzák a wimbledoni centerpálya körüli üres székeket a szervezők. Emma Raducanu és Caroline Garcia meccsén a pályához közeli sorokban több luk is volt a sorokban, mert a jegytulajdonosok egyszerűen nem voltak kíváncsiak a játékra. A teniszrajongók szerint ez felháborító - írja a The Guardian. 

Sokan szívesen megnézték volna a mérkőzést, de nem jutottak be, hiába lett volna hova ülniük. A Royal Box körül elhelyezkedő székek ugyanis a támogatók, valamint egyesületek vendégeinek vannak fenntartva, ezért nem értékesíthetők. A The Guardian idéz egy kivételes helyzetben lévő jegytulajdonost, aki azt mondja, az a legjobb a rendszerben, hogy bármikor bekapcsolódhat egy meccsbe vagy otthagyatja azt. Az egyik hivatalos partner képviselője is elismerte, hogy egyes vendégek nem akarnak sok teniszt nézni, szívesebben tartanak pihenőt a meccsek között, vacsoráznak, nézelődnek a környéken, ez pedig az ő kiváltságuk - így fogalmazott Paul Miller.

Emma Raducanu mögött tizenkét üres hely - csak egyetlen fotón Forrás: AFP/Sebastien Bozon

Ezzel együtt technikai problémák is nehezítették a szervezők dolgát, szerdán este hat órakor volt, aki már két órája állt sorban a jegyekért.

Felháborítónak tartják, hogy miközben az emberek kint rekednek a sorban, mások jó dolgukban kihagyják a meccseket.

"Wimbledon jobban foglalkozik elit hírnevével, mint a helyek betöltésével"

- mondta egyikük, Max Smith.