Társoldalunk:

Üres székek a wimbledoni centerpályánál - háborognak a szurkolók

2022.06.30. 11:55

A VIP-vendégek döntési szabadságával és az újraértékesítés körüli technikai problémákkal magyarázzák a wimbledoni centerpálya körüli üres székeket a szervezők. Emma Raducanu és Caroline Garcia meccsén a pályához közeli sorokban több luk is volt a sorokban, mert a jegytulajdonosok egyszerűen nem voltak kíváncsiak a játékra. A teniszrajongók szerint ez felháborító - írja a The Guardian. 

Sokan szívesen megnézték volna a mérkőzést, de nem jutottak be, hiába lett volna hova ülniük. A Royal Box körül elhelyezkedő székek ugyanis a támogatók, valamint egyesületek vendégeinek vannak fenntartva, ezért nem értékesíthetők. A The Guardian idéz egy kivételes helyzetben lévő jegytulajdonost, aki azt mondja, az a legjobb a rendszerben, hogy bármikor bekapcsolódhat egy meccsbe vagy otthagyatja azt. Az egyik hivatalos partner képviselője is elismerte, hogy egyes vendégek nem akarnak sok teniszt nézni, szívesebben tartanak pihenőt a meccsek között, vacsoráznak, nézelődnek a környéken, ez pedig az ő kiváltságuk - így fogalmazott Paul Miller. 

Emma Raducanu mögött tizenkét üres hely - csak egyetlen fotónForrás: AFP/Sebastien Bozon

Ezzel együtt technikai problémák is nehezítették a szervezők dolgát, szerdán este hat órakor volt, aki már két órája állt sorban a jegyekért. 

Felháborítónak tartják, hogy miközben az emberek kint rekednek a sorban, mások jó dolgukban kihagyják a meccseket. 

"Wimbledon jobban foglalkozik elit hírnevével, mint a helyek betöltésével" - mondta egyikük, Max Smith.