Társoldalunk:

Mike Tyson bedrogozva bokszolt Roy Jones ellen, hogy ne érezzen fájdalmat - videó

2022.07.04. 10:30

A legendás nehézsúlyú ökölvívó, Mike Tyson elismerte, hogy a 2020. novemberi, Roy Jones Jr. elleni nyolcmenetes, döntetlennel végződő nem hivatalos mérkőzése előtt pszichedelikus (hallucinogén) kábítószernek minősülő varázsgombát fogyasztott.

Mike Tyson 15 év után tért vissza a szorítóba 2020 novemberében, hogy összemérje erejét az aktív pályafutása alatt négy különböző súlycsoportban is világbajnok Roy Jones Jr. ellen. A nehézsúly történetének legfiatalabb világbajnoka elismerte, a honfitársával vívott „bemutatómérkőzés" előtt varázsgombát használt, melynek köszönhetően nem érezte ellenfele ütéseit - írja az nso.hu.

Mike Tyson varázsgombát használt a Roy Jones Jr. elleni meccs előttForrás: AFP/2020 Triller/Joe Scarnici

„Segít edzeni, segít jobban bokszolni. Amikor a hatása alatt harcolok, nem érzem az ütéseket. Láttad, hogy harcoltam Jones ellen?. Varázsgombát használtam – vallotta meg a Pivot YouTube-csatorna podcastjében a 2005-ben visszavonuló Mike Tyson, aki az idén megküzdhet a YouTube-sztárként befutó influenszer Jake Paullal. – Már nem harcolnék gomba és fű nélkül. Bárcsak a profi pályafutásom során is használhattam volna."

Az 56 éves exöklözővel ellentétben Roy Jones megérezte riválisa ütéseit: kettejük összecsapása után azt mondta, „Tyson bárhová üt, az fáj."