Társoldalunk:

"Ünnepeljük a valaha volt legjobb vb-t"- a FINA elnöke köszönetet mondott Magyarországnak

2022.07.04. 11:02

Köszönetet mondott Magyarországnak Husszein al-Musszalam, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA kuvaiti elnöke a világbajnokság megrendezéséért.

A sportvezető a magyarországi viadal utolsó eseményét, a férfi vízilabdatorna döntőjét követően elmondta, fantasztikus két és fél hetet tölthettek el itt, és mindenki sajnálja, hogy búcsúzni kell, hiszen Budapest és Magyarország nagyszerű helyszín volt.

Husszein al-Musszalam az M4 Sportnak elmondta, négy hónappal ezelőtt szinte lehetetlennek tűnt, hogy meg lehet rendezni a vizes-világbajnokságot, de Magyarország vállalta a házigazda szerepét. Most pedig itt vagyunk és ünnepeljük a valaha rendezett legjobb világbajnokságot. Ez egy rekord ahhoz képest, hogy milyen kevés időnk volt az előkészítésre."

Husszein al-Musszalam, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA kuvaiti elnöke nagyon elégedett volt a magyar rendezésselFotó: Csudai Sándor - Origo

Hozzátette, tökéletesek voltak a létesítmények és mindenki barátságos fogadtatásban részesült, köszönet illeti a magyar kormányt, Budapestet és a hatóságokat, hogy ilyen rövid időn belül meg tudták rendezni az eseményt, a valaha volt legjobb vizes világbajnokságot.

Husszein al-Musszalam kijelentette, remek, hogy öt év múlva újra itt rendezik meg a világbajnokságot.

Idén - májusban - eredetileg Fukuokában rendezték volna a világbajnokságot, amelyet tavalyról halasztottak el, de a nemzetközi szövetség február elején közölte, hogy az eseményt tovább halasztják, és Fukuoka 2023-ban lesz házigazda, a 2023 novemberére kiírt dohai vb-t pedig 2024 januárjára halasztják. Február 7-én aztán azt is bejelentette a FINA, hogy az újonnan kiírt 2022-es vb-nek Budapest lesz a házigazdája, illetve központja.